شهید سید محمد تقی شاهچراغ: هدف و مقصودم از جبهه آمدن این است: 1- رضای حق 2- لبیک به ندای امام امت امید مستضعفان جهان 3- آزادی کربلا 4- تکلیف شرعی را اداء کرده باشم... با خداوند پیمان می بندم که در تمام عاشوراها و در تمام کربلاها با حسین (ع) همراه باشم و سنگر او را خالی نکنم تا هنگامی که همه احکام اسلام در زیر پرچم اسلامی امام زمان (عج) به اجرا درآید.

زندگی پدر و مادر شهید سید حسن شاهچراغ(ف.سید عباس)

پدر شهید

آقای سید عباس(سید آقا) شاهچراغ پدر بزرگوار روحانی شهید سید حسن شاهچراغ به سال 1316 هجری شمسی در روستای حسن آباد شهرستان دامغان به دنیا آمده اند. پدر ایشان مرحوم سید علی اکبرشاهچراغ و مادرشان مرحومه سیده فاطمه حسینی هر دو از سلسله ی جلیله ی سادات بوده اند که افتخاری بس عظیم برای فرزندان ایشان می باشد. سید عباس ششمین فرزند خانواده و دارای چهار برادر و دو خواهر بوده اند.
ایشان که در سنین جوانی با کسب مهارت در شغل بنّایی و کار در تهران مخارج خانواده ی خود را تأمین می کرده اند پس از سکونت در قم، خاستگاه حوادث انقلاب و مرکز مبارزات بر ضد رژیم فاسد پهلوی و هم زمان با اوج گیری اعتراضات مردم به خیل عظیم مبارزان علیه رژیم وابسته ی شاه می پیوندند. ایشان در این زمینه می گویند: در سال های مبارزه با رژیم ستمشاهی پهلوی به جهت حضور در راهپیمایی ها و نیز آماده سازی سلاح هایی که شهید حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالقاسم موسوی دامغانی در اختیارم قرار می دادند بعضی از اوقات ماه های متمادی نمی توانستم به سراغ کار بروم. این موضوع با توجه به خانواده ی پر جمعیت و نیز خصلت بارز ایشان در پذیرایی از میهمان، نشان از فداکاری عظیم وی در راه اسلام و انقلاب دارد. این پدر بزرگوار پس از پیروزی انقلاب اسلامی و اقامت ده ساله در شهر قم به دامغان باز گشته و فروش ارزاق و مایحتاج مردم و نیز توزیع نفت در شرکت تعاونی روستا را به عهده می گیرند که تا سن بازنشستگی ادامه می یابد.
 از توفیقات این سید بزرگوار انجام مراسم چاووشی در مجالس اهل بیت عصمت وطهارت (علیهم السلام) می باشد که درآن اشعاری در منقبت و مظلومیت اهل بیت(علیهم السلام) توسط ذاکر خوانده می شود و مردم در پایان هر مصراع و یا بیت با گفتن «یا حسین» ذاکر را همراهی می نمایند. ایشان هم چنین در سال های اخیر از اعضاء هیئت امناء مسجد روستا و نیز در برخی از دوره ها عضو شورای روستا بوده اند.

 

مادر شهید

خانم سیده فاطمه داودالموسوی مادر محترمه ی روحانی شهید سید حسن شاهچراغ فرزند مرحوم حاج سید محمد و خواهرشهید ارجمند حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالقاسم موسوی دامغانی در سال 1329 هجری شمسی در روستای حسن آباد شهرستان دامغان به دنیا آمده اند. ایشان تنها دختر و نیزآخرین فرزند خانواده می باشند که این مسأله توجه و علاقه ی ویژه ی والدین و برادران شان نسبت به وی را موجب گردیده است.
نکته ی مهم در زندگی سیده فاطمه رشد و تربیت در خانواده ای است که پدر با برپایی منظم جلسات آموزش قرآن در محیط خانه زمینه ی شکل گیری صفات ممتاز اخلاقی را برای ایشان مهیا نموده است و همین سبب گردیده است بستگان وآشنایان و نیز مردم روستا این بانو را به عنوان الگویی از صبر و صداقت و اخلاص و پاکدامنی و مهربانی نسبت به اطرافیان و همسایگان بشناسند و این همه در حالی می باشد که وظیفه ی تربیت 10 فرزند(6 پسر و 4 دختر) وکارهای مختلف محیط خانه و بیرون از آن همچون دروکردن گندم و جو و آبیاری باغ و جمع آوری محصولات و نیز رسیدگی به گاو وگوسفند و کار در شرکت تعاونی روستا را به منظور کمک به همسر متحمل می شده اند.
این مادرگرامی در طول سال های زندگی خویش همواره به عنوان بانویی انقلابی در مسیر دفاع از اصول انقلاب و ولایت فقیه تلاش کرده اند و اهل امر به معروف و نهی از منکر می باشند.