شهید سید محمد تقی شاهچراغ: هدف و مقصودم از جبهه آمدن این است: 1- رضای حق 2- لبیک به ندای امام امت امید مستضعفان جهان 3- آزادی کربلا 4- تکلیف شرعی را اداء کرده باشم... با خداوند پیمان می بندم که در تمام عاشوراها و در تمام کربلاها با حسین (ع) همراه باشم و سنگر او را خالی نکنم تا هنگامی که همه احکام اسلام در زیر پرچم اسلامی امام زمان (عج) به اجرا درآید.

زندگی پدر و مادر شهید سید حسن شاهچراغی(ف.سید علی)

 

پدر شهید

آقای سیدعلی شاهچراغی فرزند مرحوم سید جواد، پدر بزرگوار شهید سید حسن شاهچراغی در سال 1325 هجری شمسی در خانواده ای تهی دست در روستای حسن آباد دامغان به دنیا آمدند و سال ها ی قبل از ازدواج را در این روستا گذراندند. وی پس از آن که با خانواده ای متدین از سادات روستای خورزان وصلت می کنند به آن آبادی مهاجرت کرده و هم اکنون در حدود پنجاه سال است که در این روستا سکونت دارند؛ ثمره ی این ازدواج، هشت فرزند (6 پسر و 2 دختر) می باشد که شهید سید حسن بزرگ ترین ایشان هستند. از توفیقات این پدر و مادر داشتن فرزندانی با اخلاق ومتدین و اهل کار تلاش می باشد.
آقای شاهچراغی  با وجود مشکلی که از قدیم الایام در دست خود داشته اند که مانعی جدی در فعالیت و اشتغال ایشان نیز بوده است ولی با این حال در جبهه های نبرد حضور پیدا کردند و نام خود را در طومار اسامی مجاهدان راه خدا ثبت نموده و در این راه به مقام جانبازی نیز نائل گردیده اند و وجود ترکشی از دوران دفاع مقدس در بدن شان، سندی روشن بر این افتخار و مجاهدت می باشد.

 


مادر شهید

خانم سیده نساء شمسی‌پور مادر شهید بزرگوار سید حسن شاهچراغی و خواهر شهید والامقام سید مجتبی شمسی پور در سال 1325 هجری شمسی در روستای خورزان از توابع شهرستان دامغان به دنیا آمدند. پدر ایشان مرحوم حاج سید عباس شمسی پور از قاریان روستا به شمار می رفته اند که مردم خورزان  هنوز هم تلاوت ایشان که پس از نماز صبح ماه مبارک رمضان در منزل داشته اند و صدای دل نشین آن تا بیرون خانه به گوش می رسیده است را در خاطر دارند. رشد و تربیت درجایگاهی که به سبب  قرائت قرآن و ادعیه معصومین (علیهم السلام)، محل نزول فرشتگان الهی می باشد، موجب گردید تا این بانو  ضمن آشنایی با آداب شرع و باوری عمیق نسبت به اصول و فروع دین، قدم به زندگی مشترک با سید علی بگذارند؛ که آثار این اخلاص در تربیت فرزندان شان نیز مشهود است. از ویژگی های این مادر ارتباط عاطفی و سراسر محبت آمیز نسبت به فرزندان شان می باشد که اطرافیان نیز به آن  معترف هستند.
ایستادگی در سختی های زندگی و نیز صبر و بردباری در برابر شهادت برادر و فرزند جوان شان  این بانو را به الگویی از استقامت و بردباری تبدیل ساخته است که مایه ی مباهات جامعه ی اسلامی ما می باشد.