شهید سید محمد تقی شاهچراغ: هدف و مقصودم از جبهه آمدن این است: 1- رضای حق 2- لبیک به ندای امام امت امید مستضعفان جهان 3- آزادی کربلا 4- تکلیف شرعی را اداء کرده باشم... با خداوند پیمان می بندم که در تمام عاشوراها و در تمام کربلاها با حسین (ع) همراه باشم و سنگر او را خالی نکنم تا هنگامی که همه احکام اسلام در زیر پرچم اسلامی امام زمان (عج) به اجرا درآید.

Back شما اینجا هستید: نشرح ستارگان پرفروغ شهید سید محمد تقی شاهچراغ مصاحبه ها مصاحبه ی کتبی با خانواده شهید

مصاحبه کتبی با خانواده شهید

برگزار کنندگان اولین یادواره ی شهدای روستای حسن آباد شهرستان دامغان در سال 1380 هجری شمسی و در آستانه ی این مراسم shaidan-20معنوی سئوالاتی را پیرامون زندگی و روحیات این شهیدان والامقام تنطیم کرده و در اختیار خانواده های ایشان قرار دادند. آن چه در ادامه می آید پاسخ مکتوب خانواده ی محترم شهید بسیجی سید محمد تقی شاهچراغ می باشد که به قلم یکی از برادران  بزرگوار ایشان نگاشته شده است و با اندکی تغییر در اختیار خوانندگان محترم قرار می گیرد.

-    شهید سید محمد تقی شاهچراغ در چه سالی به دنیا آمده اند و مقداری از روحیات ایشان در دوره ی کودکی یا نوجوانی بنویسید.

سید محمد تقی متولد 1347/3/26 هجری شمسی می باشند. ایشان از سال های نوجوانی دارای روحیات خاص اخلاقی و تهذیب نفس بالایی بودند. هم چنین احترام به بزرگترها از جمله والدین را سرلوحه کار خودشان قرار داده بودند و دوستان را نیز به انجام این امور سفارش می کردند. از جمله خصوصیات بارز اخلاقی ایشان می توان به تواضع و فروتنی اشاره نمود؛ هم چنین اغلب اوقات ساکت و کم حرف بودند اما با انبوهی از معرفت به خداوند و تقرب به ذات حضرت حق.

-    در ایام نوجوانی به انجام چه کارهایی علاقه ی بیش تری داشتند؟

سید محمد تقی به ورزش توجه خاصی داشتند. رشته ی ورزشی ایشان هم فوتبال بود و در تیم فوتبال «متحد» که توسط جمعی از بستگان تشکیل شده بود بازی می کردند.
همچنین در انجام فرائض دینی و عبادات جدیت زیادی از خود نشان می دادند و در نماز جماعت مسجد امام حسن مجتبی (علیه السلام) که به امامت حاج آقا سید مسیح شاهچراغی برگزار می شد شرکت می نمودند. هم چنین درکنار تحصیل، کُتُب مذهبی از جمله کتاب های شهید مرتضی مطهری هم چون داستان راستان را مطالعه می کردند و نیز عضو گروه مقاومت سلمان بودند و در آن جا انجام وظیفه می کردند.

-    شهید چه مقدار در جبهه حضور داشتند و نحوه ی شهادت ایشان چگونه بود؟

سید محمد تقی به جهت لبیک به ندای هل من ناصر ینصرنی حسین زمان، حضرت امام خمینی [ره] دو بار به جبهه رفتند و مدت حضورشان در جبهه نیز حدود 8 ماه بوده است.
بار دومی که به جبهه عزیمت نمودند حضورشان با عملیات غرور آفرین کربلای 5 مصادف گردید که کارشناسان نظامی طراز اول دنیا از انجام آن متحیر ماندند. شهید سید محمد تقی به عنوان بی سیم چی در گردان روح الله دامغان انجام وظیفه می کردند که در شب 1365/10/23 و پس از شرکت در عملیات مذکور در منطقه ی شلمچه به هنگام پیش روی و شکستن خط دشمن از ناحیه ی قلب و پهلو هدف تیر مستقیم واقع شده و به درجه ی رفیع شهادت نائل آمدند.

-    اگر خاطره ای از آخرین عزیمت شان به جبهه دارید، بیان نمائید؟

آن موقع برادرانم آقای حاج سید رضا شاهچراغ معاون گردان روح الله و آقای سید جعفر شاهچراغ در گروهان یکم این گردان حضور داشتند که به سید محمد تقی نیز پیشنهاد رفتن به منطقه را می دهند. وقتی سید محمد تقی این مطلب را شنیدند در پوست خود نمی گنجید و حاضر نمی شدند این فرصت را با چیز دیگری عوض نمایند چرا که لحظه ی وصال و دیدار معبود نزدیک شده بود؛ به همین خاطر با بستگان و دوستان خداحافظی کرده و عازم شدند.

-    شهادت این عزیز چه تأثیری در زندگی اجتماعی و سیاسی خانواده، همین طور اقوام و دوستانش داشته است؟

حضرت امام می فرمایند: «شهید نظر می کند به وجه الله» و «شهدا ذخائر عالم بقاء هستند». وجود شهدا برای کشور ما برکت است تا چه رسد به خانواده اش. امروز ما در هر کوی و برزن که باشیم به برکت عطر و یاد شهدای والامقام امت و به فضل پروردگار در سایه ی رحمت الهی و تحت توجهات حضرت ولی عصر ( عج) و رهبری حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) زندگی می کنیم. شهادت سید محمد تقی همیشه یاد و خاطره امام امت و یاران امام و پیروی از ولایت فقیه را در ذهن ما تداعی می کند و اگر خداوند قبول فرماید انشاء الله در آخرت نیز شفاعت همه ی شهدا از جمله این شهید عزیز شامل حال ما گردد.

-    به نظر شما شهید با نثار جانش چه پیامی را به مردم می دهد و وظیفه ی ما چیست؟

شهید با شهادتش پیام شرف و عزّت و آزادگی و دینداری را به جامعه القاء می کند و درخت تنومند اسلام را آبیاری می کند و با هر گروهی به زبان خاصّ آن قشر صحبت می کند؛ یعنی شهدا از خواهران عفت و حجاب، از برادران پاکدامنی، از کارگزاران وجدان کاری و از مسئولین غنیمت شمردن فرصت خدمت به دیگران را خواهانند و در یک کلام حرکت در مسیر صراط مستقیم را طلب می کنند.
اگر صدای شان را می شنیدیم یقیناً از ما می خواستند قدر این نظام و ارزش های والای آن را بدانیم و از مقام معظم رهبری حمایت کنیم و همواره گوش به فرمان معظّم له باشیم؛ چرا که عزّت و عظمت و سربلندی اسلام عزیز جز در پرتو انوار درخشان ولایت اهل بیت (علیهم السلام) که همانا اطاعت از امر ولایت مطلقه ی فقیه می باشد میسّر نخواهد بود.

-    به عنوان خانواده ی شهید چه توقع و یا پیامی برای مردم و مسئولین دارید؟

توقع ما از مسئولین نظام اسلامی این است که قدر فرصت پیش آمده یعنی خدمت به مردم شهید پرور را بدانند و در هر فرصت و مقامی هستند فراموش نکنند که باید مطیع اوامر مقام معظم رهبری باشند چرا که این انقلاب با اهدای خون هزاران شهید و ایثارگری جانبازان و اسارت آزادگان سرافراز به دست آمده است که هنوز هم شاهد تشییع پیکر شهدای عزیز که استخوان ها و پلاک های این عزیزان باشد، هستیم.
 امیداوریم خداوند اسامی همه ی ما را در دفتر عاشقان و ارادتمندان اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) ثبت و درج بفرماید.

ای آن که تویی نتیجه ی صوم و صلاۀ                   هم مصحف توحیدی و هم حج و زکات
              

اسلام بود رهین خون تو حسین                            برخون مقدّسـت درود و صلوات
 

«التماس دعا»